Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Stratovarius

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kehanet
Metal Edition
Metal Edition
Kehanet


Mesaj Sayısı : 495
Yaş : 33
Nerden : Ölümlüler Kervanından
Kayıt tarihi : 08/01/08

Stratovarius Empty
MesajKonu: Stratovarius   Stratovarius EmptyC.tesi Ocak 12, 2008 12:59 pm

Stratovarius Helsinki’li üç adam tarafından Black Water adı altında 1984’te kuruldu; bas gitarist John Vihervä, vokalist Tuomo Lassila, ve gitarist Staffan Stråhlman.

Grubun başlangıçta yaptığı müzik, günümüzdekinden oldukça farklıydı. Black Sabbath ve Ozzy Osbourne’den oldukça etkilenmişlerdi. 1984’ün sonlarında bas gitarist John, gruptan ayrıldı ve yerine, bir zamanlar Road Block’ta Timo Tolkki ile beraber çalan, Jyrki Lentonen geldi.

1985 senesinde Staffan artık Stratovarius’ta çalmak istemediğini belirterek grubu Aalborg konseri öncesi terk etti. Bunun üzerine Tuomo, Timo Tolkki’ye telefon ederek gruba katılmasını istedi. Timo bütün parçaları kasetten öğrenirken, grupla ancak 2 prova yapabildi. Bu arada Tuomo hem bateri çalıyor hem de vokali üstleniyordu. Grup toplanarak ‘Tuomo gözünü seveyim bi vokalist alalım abi afedersin boru gibi sesin var’ diyerekten arayışa girdiler. Fakat etrafta çok az iyi vokal bulunması ve bulunanların da Finlandiya’dan uzakta olması sebebiyle Timo Tolkki vokalist olarak atandı. Bu değişikliklerden sonra grubun müziği yavaş yavaş günümüzdeki halini almaya başladı zira Timo; Blackmore, Rainbow gibi gruplara olan hayranlığını kendi müziklerine yansıtmaya başlamıştı. Grup mevcut kadrosuyla üç parçalık bir demo yaptı.

Grup için işler hızlanmıştı, dağıtılan demo çabuk yanıt verdi ve CBS Finland Tavastia Club’daki performansını izledikten sonra grupla anlaşmaya karar verdi. Bu arada gruba bir katılım daha oldu; klavyeye Antti Ikonen getirildi. Grup ilk single albümü olan "Future Shock/Witch Hunt"ı 1988’de hemen ardında 1989 başlarında "Black Night/Night Screamer"ı çıkardı. Bu iki single grubun çıkış albümü olan “Fright Night” öncesi ısınma turlarıydı.

Grup 1989 yazı boyunca birçok performans sergilerken en etkileyici olanı ise Anthrax gibi gruplarla sahneyi paylaştıkları Giants Of Rock oldu. Hareketli geçen bu yaz döneminin ardından bas gitarist Jyrki gruptan ayrıldı. Yeni projeler için çalışmalara başlayan Stratovariusu kötü bir gelişme bekliyordu ki bu da CBS’in gruba olan ilgisini kaybetmesiydi. Olanlara rağmen grup inancını kırmadı, daha çok parça çıkardı, daha çok prova yaptı. Tüm bu zaman zarfında hiçbir şirketle anlaşamadılar haliyle de ikinci albüm için finansör yine kendileri olacaktı. Jyrki’den boşalan yeri grup kendi içinde doldurdu; albüm kaydı sırasında Timo bas gitarı da üstlendi. “Twilight Time” albümü stüdyo aşamasına geldiğinde gruba bas gitarist Jari Behm katıldı fakat o da kendi tarzının gruba uymadığını ileri sürerek ayrıldı.

İkinci albüme “Stratovarius II” adını verdiler ve albüm 1992 başlarında piyasaya çıktı. Durum gösteriyordu ki, grubun aradığı pazar Finlandiya dışındaydı. Dünyanın birçok yerindeki şirketlere albümler gönderildi ve nihayetinde Shark Records, ‘Hands of Time’I dinledikten sonra grupla anlaşmaya karar verdi. “Stratovarius II” albümü isim ve kapak değiştirerek “Twilight Time” adını aldıktan sonra 1992 Ekim’inde bütün Avrupa’da piyasaya çıktı. Albüm Japon müzik listelerinde büyük etki yarattı ve en çok ithal edilen ilk 10 albüm arasında kendine yer buldu. Bu beklenmedik etki sonunda grup büyük bir anlaşmaya imza atarak, albümün imalatı için JVC ile anlaştı. Timo Tolkki anlaşma sonrası promosyon ve grubun popülaritesini görmek için Japonya’ya gittiğinde beklediğinden fazla bir ilgiyle karşılaştı.

Grup anlaşmalar, bağlantılar derken boş durmadı ve 1993 yılı boyunca yeni şarkılar üzerinde çalıştı, bir de yeni bas gitarist olarak gruba Jari Kainulainen katıldı. Albümün %70’I neredeyse tamamdı. İşler yolunda görünürken baterist Tuomo iki elinde birden oluşan stress sakatlığı yüzünden 8 hafta boyunca çalamadı. Grup bunun üzerine kalan dört parçada çalması için Kingston Wall bateristi Sami Kuoppamaki ile anlaşarak kaydı tamamladı.

Nihayetinde üçüncü albüm “Dreamspace” Şubat-Mart aylarına doğru tüm dünyada satışa çıktı. Albüm övgü dolu eleştiriler alırken grubun popülaritesini de başka bir boyuta kaydırıyordu. Grup, Haziran ayında içinde Tokyo, Osaka ve Nagoya konserlerini barındıran ilk turnesine çıktı. Bu turne aynı zamanda Jari Kainulainen’in grupla beraber ilk canlı performansı olacaktı.

1994 yılı bahardan yaza doğru uzarken hafiften, grup bir albümün kaydını daha tamamladı fakat bu çalışma grup için değil Timo Tolkki’nin yapmak için yanıp tutuştuğu solo albüm “Classical Variations and Themes” içindi. Albüm içerisinde aslında Stratovarius için yazılmış olan “Fire Dance Suite” gibi parçalar da bulunuyordu.

Bir süre sonra Timo kendi vokal zamanının sona erdiğine karar vererek gruba yeni bir vokalist bulunması için aramalara başladı. İlanlar, duyurular, başvurular derken Timo Kotipelto, denemeye çağırıldı. Kotipelto ağzını açtığında herkes biliyordu ki grubun yeni vokalisti oydu.

Dördüncü albüm “Fourth Dimension”, adından da belli olacağı gibi grubun müziğinin ve şarkıların önceki albümlere hiç benzemeyeceğini kanıtlıyordu. Artık ortada Stratovarius Metal vardı. Albüm 1995’te piyasaya sürülürken, üçüncü albüm olan “Dreamspace”in satışlarını ikiye katladı.

Albüm sonrası grup, Almanya, İsviçre, Hollanda, Finlandiya, Yunanistan ve Japonya’yı kapsayan ağır bir konser temposuna girdi. Konserler sonrası grubun uzun süreli elemanları Tuomo ve Antti gruptan ayrılmak istediklerini söylediler. Bu değişikliğin altında, kişisel uyumsuzluk ve müzikal anlamda farklılıklar yatıyordu. Açıkçası ikisi de Timo Tolkki’nin yapmaya çalıştığı şeyi yapmak istemiyorlardı.

”Fourth Dimension” ın başarısından sonra Tolkki ve Kotipelto grubun müziğini daha ileri taşımaya karar verdiler. Boşluğu doldurmak için ise bateriye Jörg Michael’ı ve klavyeye de Jens Johansson’u getirdiler

Beşinci albüm “Episode” için grup Helsinkideki Ginnvox stüdyoarını seçti. Bu albüm de önceki albüm gibi grup için büyük bir adım olacaktı. Johansson ve Michael’in taze fikirleri ve şevki ortaya daha dramatik, melodik, senfonik bir metal albümü çıkardı. Hatta albümde ilk defa 40 kişilik vokal ve 20 kişilik orkestra kullanıldı.

Grubun sıradaki albümü “Visions” Nisan 1997’de piyasaya çıktı ve çıkar çıkmaz Finlandiya listelerine 5 numaradan girdi. Finlandiya top 40 listesinde 24 hafta kalan albüm sadece Finleri değil dünya çapındaki diğer hayranlarını da memnun etti. “Visions” bu başarısıyla Finlandiyada altın plak kazandı

Nisan 1998’e geldiğimzde Stratovarius yeni albüm çalışması için stüdyodaydı. Yedinci albüm “Destiny” de önceki albüm gibi Finnvox’ta kaydedildi ve Ekim 1998’de satışa çıktı. “Destiny” müzik listelerine düştükten bir hafta sonra bir numaraya yerleşti ve görünürde grup için bir altın plak daha vardı.

1999’da beklenen oldu ve Stratovarius “Destiny” ile tekrar altın plak kazandı o da yetmedi grup Finlandiya’da yayımlanan metal dergisi “SFP”nin anketinde en iyi Finli grup, videoları “SOS” ise en iyi yerli video seçildi.

1999 artık akıp giderken Stratovarius, Nuclear Blast etiketiyle 2000’de piyasaya çıkacak albümü için stüdyoya kapandı. Bunca başarıdan sonra beklentiler oldukça yüksekti ve grup bu beklentileri boşa çıkarmadı. Albüm, Stratovarius’a arka arkaya üçüncü altın plakı kazandırdı.

2000’in sonlarında grup, tarihinin en önemli, en kalabalık(300.000) ve en başarılı turundan döndükten sonra ara vermeye karar verdi. Bu ara esnasında Tolkki ve Kotipelto gibi bazı müzisyenler solo kariyeleri için çalışmalarda bulundular. Çok fazla tekil kalamamış olacaklar ki grup, ertesi sene 4 parçalık “Intermission”ı piyasaya sürerek ısınma turlarına başladı.

Bir senelik uzun bir aradan sonra tekrar stüdyoya kapanan Stratovarius sıradaki albüm “Elements Pt. 1” için çalışmalara başladı. Grup elemanlarının söylediklerine bakacak olursak, bu albüm, grubun yarattığı en senfonik ve destansı albüm olacaktı. Albümün çıkış tarihi Ocak 2003 olarak planlanırken grup, Finlandiya'dan start alacak bir dünya turu için hazırlıklara başlamıştı bile...

Son olarak grup, 2003 yılı içinde "Elements Part I" - "Elements Part II" albümlerini ve "I Walk to My Own Song" isimli singlelarını yayınladı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://music-editions.yetkin-forum.com
 
Stratovarius
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 ::  :: Biyografiler-
Buraya geçin: